Klart vi kan samle inn 12 000 underskrifter!

Redaksjonen – 27.8.2014

12000 underskrifter er målet i årets hovedtema-kampanje. Klarer vi dette, vil skal vi stanse-kampanjen være den kampanjen som har fått inn flest underskrifter i Changemakers historie.

12000 underskrifter er målet i årets hovedtema-kampanje. Klarer vi dette, vil skal vi stanse-kampanjen være den kampanjen som har fått inn flest underskrifter i Changemakers historie. Fredsutvalget til Changemaker er klare for å lage tidenes kampanje.

– 12000 underskrifter, piece of cake, sier Ingrid Holmedahl, leder for årets hovedtemakampanje.

– Alle får fortsatt en bit av kaka når Norge eksporterer våpen, og det skal vi gjøre noe med. Aldri før har vi hatt en kampanje som er så lett å mobilisere til og som så mange støtter, fortsetter Ingrid.


Det er helt tydelig noe muffens med diktatoreksporten!


Det er helt tydelig noe muffens med diktatoreksporten!

Skal vi stanse?-kampanjen setter fokus på eksporten av krigsmateriell til autoritære regimer. Regjeringen godtar eksport av krigsmateriell til autoritære regimer som De Forente Arabiske Emirater, Qatar, Kuwait og Saudi Arabia.

I år har regjeringen tillatt Kongsberg Gruppen å inngå en milliardkontrakt for eksport av rakettsystem til Oman. Alle disse landene skraper bunnen av lister over land som respekterer menneskerettighetene.

– Det er ikke greit at Norge bidrar til å øke de autoritære regimenes militære kapasitet, derfor skal vi samle inn nok underskrifter til å skape debatt på Stortinget og få de til å ta ansvar", sier Ingrid med glimt i øyet.

Neste onsdag, den 3. september, skal Changemaker ha underskriftsaksjon på Nationaltheateret, kl. 17.00. Vi skal dele ut muffins, for å fortelle folk at det er noe muffens med Norges våpeneksport, forteller Ingrid. Alle som har lyst kan delta på aksjon.

– Vi trenger mange engasjerte ungdommer og mange underskrifter, skal vi klare å endre norsk våpeneksport, avslutter Ingrid Holmedahl.

Bli med du og!

Her er mer info om aksjonen: https://www.facebook.com/events/515584658573332/

1321575691241