Bli bedre kjent med vår nye digitale kommunikasjonsrådgiver

Simen Bondevik – 18.1.2022

Changemaker har fått en ny ansatt! Mitzi skal jobbe som digital kommunikasjonsrådgiver og håper hennes 70.000 minutter på Spotify fra fjoråret blir nyttig når hun skal ta fatt på jobben.

Hvem er du?

Jeg heter Mitzi, er 27 år gammel og kommer fra Grefsen i Oslo. Jeg har en master i Arbeid, aktivisme og utvikling fra London og flyttet hjem til Norge under pandemien. Nå bor jeg i kollektiv med studievenner fra tiden min på Blindern og stortrives tilbake i hjembyen min.

Har du noen spesielle fritidsinteresser?

Jeg har en tendens til å alltid ha 10 nye hobbyer jeg skal begynne med og ikke like mye gjennomføringsevne. Men jeg er kanskje spesielt interessert i ridning, klatring, friluft og reising. Jeg har holdt på med hest siden jeg var 5 år så jeg er en skikkelig typisk hestejente. Også sier jeg aldri nei til en invitasjon til brettspill, spesielt Bezzerwizzer!

Hvorfor ville du jobbe i Changemaker?

Changemaker er en fantastisk kul organisasjon med mye engasjement og med fokus på saker som jeg bryr meg om. Changemaker jobber på en demokratisk måte, og er flinke til å sette fokus på hvorfor ting er som de er, holde beslutningstakere ansvarlige og finne og pushe for gjennomførbare løsninger.

Hvorfor ville du ha stillingen som digital kommunikasjonsrådgiver?

Jeg har tro på at sosiale medier er en viktig del av aktivisme og mobilisering i dagens samfunn. Sosiale medier åpner for å spre informasjon raskt og på kreative måter som kan gjøre vanskelige temaer litt enklere å forstå. Selvfølgelig er jeg en skikkelig kommunikasjonsnerd og elsker den kreative siden ved det. Jeg kan sitte i timesvis i strekk i illustrator eller indesign og storkose meg med det.

Har du noen spennende erfaringer fra tidligere?

Den første turen min utenfor Europa var på slutten av videregående da jeg dro til Sierra Leone i tre måneder. Det var en fantastisk opplevelse som sparket i gang interessen min for utviklingspolitikk. Jeg var også så heldig å få gjøre feltarbeid og jobbe i Jordan i flere år, samt reise rundt i Libanon og Palestina. Jeg møtte så mange utrolig kule og inspirerende mennesker og fikk innsikt i hvordan organisasjoner jobber på bakken i forskjellige land.

Hva er hjertesakene dine?

Åh, jeg er veldig ubesluttsom og det er jo et hav av viktige saker å bry seg om. Både flyktningpolitikk, kvinners rettigheter og klima er saker jeg virkelig brenner for. Men det meste henger jo egentlig sammen. Internasjonal solidaritet er viktig for meg. I en mer globalisert verden har valgene vi tar påvirkning utover våre egne grenser, og da trengs det mer internasjonale løsninger. Også tror jeg på at vi blir mye sterkere når vi står sammen.

Kan du fortelle noe morsomt om deg selv?

Jeg er ekstremt klønete og har en tendens til å pådra meg småskader hele tiden. Blant annet har jeg fått knærne mine ut av ledd sikkert 5-6 ganger og knekt fortennene mine flere ganger enn det. En gang klarte jeg å falle mens jeg sto stille og kuttet brød, jeg har faktisk så elendig koordinasjon.

Det hørtes vondt ut! Noen andre fun-facts?

Jeg drakk øl med ekskona til Saddam Hussein når jeg bodde i Jordan og jeg tror faktisk jeg red en av de gamle hestene hans også. Jeg klarer meg forøvrig ikke uten podkast,musikk eller lydbok på øret. I 2021 hørte jeg på nesten 70 000 minutter på Spotify alene, mye takket være Brockhampton og Anderson Paak. Også har jeg sikkert 5 par med ørepropper liggende rundt, sånn i tilfelle jeg skal glemme et par.