Bli bedre kjent med vår nye økonomi- og administrasjonsrådgiver

Simen Bondevik – 21.3.2022

Martin skal jobbe som økonomi- og administrasjonsrådgiver i Changemaker. Han håper hans irrasjonelle frykt for vaskebjørner ikke kommer i veien når han skal lage rammebudsjett og resultatregnskap for organisasjonen han først ble aktiv i som 14-åring.

Hvem er du?

Jeg heter Martin, er 28 år gammel, og er født og oppvokst i Ålesund. Men jeg har bodd i Bergen de siste 8 årene og har en grad i både sammenlignende politikk og i administrasjon- og organisasjonsvitenskap. Jeg trives med å lese en god bok i fred, drikke en kopp te eller gå en tur i naturen. Jeg er også ganske fan av katter og hunder – det er hovedsakelig det jeg ser på om jeg er pålogget Snapchat eller Instagram. Mitt store håp er at jeg treffer flere Instaberømte dyr når jeg nå har flyttet til Oslo.

Hvorfor ville du jobbe i Changemaker?

Helt siden jeg var frivillig i Changemaker har jeg jo tenkt at dette er drømmestedet å jobbe! Nå har jeg etter hvert vært med i en del i frivillige organisasjoner, sittet i styrer, komiteer osv. og sett hvor stor forskjell det kan gjøre å ha en god grunnmur til å støtte opp under organisasjonen og de frivillige. Jeg er også rett over gjennomsnittet glad i system og kontroll, så økonomi- og administrasjonsfeltet faller meg ganske naturlig.

Hva er hjertesakene dine?

Jeg brenner for en rettferdig verden, og er opptatt av at det internasjonale systemet skal være rettferdig og ivaretar også verdens fattige, ikke bare de rike som i dag. Vi må hele tiden strebe for å gjøre verden mer rettferdig. Som et velstående land mener jeg at vi i Norge har et ekstra ansvar for å si ifra når noe er urettferdig og går utover svakere land. Norske myndigheter er ofte veldig forsiktige i måten de ytrer seg på, men historien viser at vi ofte kan få til ganske kule ting når vi tør å lede an og si høyt hva vi mener.

Hva har engasjert deg før du begynte i Changemaker?

Vel, siden jeg begynte i Changemaker da jeg var omtrent 14 år, så vil jeg jo si at Changemaker var det som fikk meg til å engasjere meg andre steder. Men de siste årene har jeg vært engasjert i Studentersamfunnet i Bergen, YATA og på studentkulturhuset Kvarteret. Spesielt Kvarteret har vært en viktig del av livet mitt i 8 år nå, selv om det begynte med at jeg bare skulle hjelpe til en gang i 2014. På Kvarteret har jeg gjort det meste fra å ta bilder på konsert, ha varetelling, og stå i bar, til å gi brannopplæring og skrive vedtekter. Det er uten tvil den mest innholdsrike tiden i livet mitt, og har formet meg masse som person.

Kan du fortelle noe gøy om deg selv?

Jeg har en helt irrasjonell frykt for vaskebjørner. Jeg har mareritt om dem, der de alltid er ute etter å ta meg. Som er morsomt, for alle vet at de ekte bandittene er ekornene. Ellers, da jeg var aktivt medlem i Changemaker var jeg både en del av gjengen som forsøkte å endre Changemakers vedtekter til å være på nynorsk, og gjengen som prøvde å fjerne mais fra maten (hovedsakelig av estetiske hensyn). Så la oss si at jeg har varierte interesser.