Bli bedre kjent med vår nye politiske kommunikasjonsrådgiver

Åsne Hanto – 20.10.2021

Simen drømte om å bli dyrlege eller statsminister når han var liten. I stedet har han endt opp som Changemakers nye politiske kommunikasjonsrådgiver.

Hvem er du?

Jeg heter Simen, er 21 år og bor på Bislett sammen med kjæresten min Guro Helene og hunden vår Wilma. Jeg er også politisk aktiv som leder i Unge Sentrum og studerer medievitenskap på Universitetet i Oslo.

Fint det. Men fortell oss noe gøy om deg selv da!

Altså, jeg er en skikkelig Eurovision-fan og kan navngi omtrent samtlige bidrag (inkludert artist, land og låttittel) fra 2014 og frem til i dag. Jeg spiser også veldig mye mat, etter en sykkelferie i Danmark for noen år siden hvor jeg pushet meg selv alt for hardt og spiste alt for lite har jeg aldri blitt ordentlig mett igjen.

Fra Eurovision til internasjonal solidaritet. Hvorfor ville du jobbe i Changemaker?

Fordi verden er urettferdig og sakene Changemaker jobber med alltid har engasjert meg. Utviklingspolitikk har alltid vært en av mine hjertesaker i politikken, og nå å få jobbe med det enda mer i dybden i Changemaker er veldig stas.

Hvordan skal du bidra til en mer rettferdig verden i Changemaker?

Jeg skal jo arbeide mye med kommunikasjon, blant annet inn mot media. Det vil si blant annet innsalg av mediesaker og utarbeidelse av leserinnlegg. I tillegg skal jeg jobbe med kampanjearbeid, bistå frivillige med kampanjeaktivitet og gi råd om strategisk politisk arbeid.

Har du en hjertesak?

Ah, det er skikkelig vanskelig å bare velge en! Klima og miljø har alltid vært en av hjertesakene mine og er kanskje det jeg kan aller mest om, men minoriteters rettigheter og utviklingspolitikk engasjerer meg også veldig. Også synes jeg det er skikkelig trist at norsk asylpolitikk har blitt en strenghetskonkurranse.

Nok politikk! Du nevnte tidligere at du har en hund, du er en skikkelig dyrevenn altså?

Ja! Jeg har alltid vært veldig glad i dyr og når jeg var liten ville jeg bli dyrlege eller statsminister. Ser dårlig ut for de planene dessverre. Jeg hadde kaniner når jeg var liten og har alltid ønsket meg hund, men det fikk jeg først når jeg fikk kjæreste som hadde det fra før.

Noe du vil legge til helt til slutt?

Jeg håper at hvis tillitsvalgte og frivillige i Changemaker lurer på noe om media og kommunikasjonsarbeid at terskelen er lav for å ta kontakt med meg. Jeg er tilgjengelig på simen@changemaker.no og håper folk tar kontakt når de lurer på noe.

Kontakt