Bli bedre kjent med vår nye rådgiver for lokal politikk og aktivitet

Simen Bondevik – 22.10.2021

Mie skal jobbe med lokal politikk og aktivitet i Changemaker. Men kommer Downton Abbey-interesse litt utover det vanlige godt med når man skal bistå lokalgruppene med aktivitet og jobbe med lokalpolitisk påvirkning?

Hvem er du?

Jeg heter Mie, er 26 år gammel og utdannet statsviter. Opprinnelig er jeg fra Tønsberg, men nå bor jeg på Carl Berner i Oslo. På fritiden liker jeg å være sosial med venner, spesielt å gå på quiz.

Har du et bra quiz-sted i Oslo å anbefale?

Jeg liker InnendørsQuiz på Youngs godt, og særlig når den er Utendørsquiz i Prindsens hage om sommeren.

Kanskje du må dra med deg kollegaene dine dit en gang. Men hva blir dine oppgaver på kontoret?

Jeg skal jobbe mye med lokalgruppene. Egentlig med alt fra aktivitet til Frifondssøknader. Lokalpolitisk påvirkning blir også en viktig del av arbeidshverdagen min, jeg gleder meg til å gi frivillige og tillitsvalgte gode rammevilkår for å endre politikken der de bor.

Hvorfor ville du jobbe i akkurat Changemaker?

Fordi Changemaker jobber med mange av de sakene jeg brenner for og er en spennende organisasjon. Det handler først og fremst om måten man jobber med sakene på som jeg synes er veldig bra, engasjerende og inspirerende.

Har du noen hjertesaker du brenner ekstra mye for?

Rettferdighet og kvinners rettigheter. Hvem liker vel urettferdighet og at det finnes så store forskjeller i verden? Kvinners rettigheter handler om det samme: jeg blir sint av at damer ikke får de samme mulighetene som menn i store deler av verden. Dette gjelder alt fra skole til hvordan kvinner blir behandlet i krig.

Okei, nok politikk. Fortell noe gøy om deg selv!

Jeg er tidenes Downton Abbey-nørd. Ikke bare elsker jeg å se på serien, jeg har alle sesongene på DVD og besøkt slottet der serien ble filmet.

Tror du Downton Abbey-interessen vil komme godt med i jobben?

Haha, nei jeg håper ikke min kunnskap om klasseskiller og engelsk elite på tidlig 1900-tall vil hjelpe meg i denne jobben!

Kontakt

Mie Solum Tidemann

Daglig leder, rådgiver for lokal politikk og aktivitet975 21 893

Lokalpolitisk påvirkning, lokalgrupper og lokale aktiviteter