Bli kjent med vår nye daglige leder

Mitzi Larssen – 8.8.2022

Daniela har lært at det alltid er lurt å ha snacks tilgjengelig, i tilfelle du må bestikke en ape - men kommer denne livslærdommen nyttig med i hennes rolle som vår nye daglige leder?

Hvem er du?

Jeg heter Daniela, er 27 år gammel og har vokst opp i den vakre dalen Rjukan i Tinn kommune. Jeg flyttet til hovedstaden etter videregående for å studere, og har siden den tid blant annet tatt en master i statsvitenskap på Blindern. På fritiden er jeg glad i å gå tur med hunden til venninna mi - han heter Leo og er verdens fineste Shih tzu. Skulle gjerne hatt min egen hund å gå tur med, men.

Hvorfor er det akkurat Changemaker du ville jobbe i?

Fordi jeg vil være med på å forandre verden, som en del av verdens beste ungdomsorganisasjon! Changemaker gjøre en utrolig viktig jobb og er sjukt flinke på å sette søkelyset på viktige og dagsaktuelle saker. I tillegg er jeg veldig stor fan av måten Changemaker jobber politisk på - via Changemaker-metoden.

Fortell litt mer om hva du skal gjøre som vår nye daglige leder.

Stillingen som daglig leder vil jo gi meg en helt unik mulighet til å bygge organisasjonen og de dyktige folkene i den. Jeg vil få muligheten til å bidra til at organisasjonen og menneskene i den vokser og utvikler seg - og ikke minst utretter store og viktige ting for verden. Jeg tror min erfaring kan bidra godt til stillingen, og at jeg vil få mulighet til å lære masse (fort)!

Vi gleder oss veldig - hva er hjertesakene dine?

Oi, det er mye jeg syns er viktig og det kan helt ærlig variere. Akkurat nå vil jeg kanskje si at det som engasjerer meg mest er kvinners rettigheter, og kampen mot rasisme og homofobi. Det er jo helt sjukt at mennesker skal bli behandlet annerledes eller ikke ha helt grunnleggende rettigheter på grunn av etnisitet eller kjønn! Eller på grunn av hvem man elsker! Syns det er sjokkerende at vi ikke har kommet lengre.

Har du noen spennende livserfaringer fra tidligere?

En gang når jeg var i Uganda ble sekken min frastjålet av en ape på en nasjonalpark mens jeg var på cafe. Alle de ansatte i området begynte å jage etter apekatten og det ble skikkelig styr. Jeg hadde jo et dyrt kamera i sekken, og viktige dokumenter. Flaks for meg så hadde jeg snacks lett tilgjengelig så jeg kunne bestikke den med kjeks. Det er en stor livslærdom i dette - å alltid ha snacks tilgjengelig.

Lurt, det er heldigvis ikke mange aper løpende rundt på Changemakerkontoret, men man vet jo aldri. Før vi avslutter, kan ikke du fortelle noe gøy om deg selv?

Jeg har sykt dårlig retningssans, såpass dårlig at man skulle trodd det ikke var mulig. Det har ført til mange morsomme og uheldige historier opp gjennom årene. I tillegg elsker jeg ananas på ALT, spesielt på taco. Også elsker jeg å se på de samme seriene om og om og om igjen!

Så hva er det som er på skjermen, fremfor nye serier som kommer ut?

Det blir Gilmore Girls for utallige gang!