Blogg

Åsne Hanto

Internasjonal arbeidsgruppe i finske skoger

06.10.2016

Mens handelsutvalget er på jentetur i WTO, drar internasjonal arbeidsgruppe på spatur til Finland.

Mens handelsutvalget er på jentetur i WTO, drar internasjonal arbeidsgruppe på spatur til Finland.

Når handelsutvalget er på jentetur i WTO, drar internasjonal arbeidsgruppe på spatur til Finland. Nesten, da. Vi er hvertfall på tur til Finland!

Her er internasjonal arbeidsgruppe (minus han der, pluss Mina):


(Mina måtte bli igjen hjemme, for vi hadde bare råd til å sende to. Ingrid sitter bak der.)

Her er vi nå:


Ser det ut som om det er litt kaldt? Det er litt kaldt.

Hva gjør vi her egentlig?

Bortsett fra å være her for sauna og finske innsjøer, er vi her på internasjonalt møte sammen med resten av Changemakernettverket. Changemaker Kambodsja, Danmark, Island og Finland er andre representanter. Her er vi både for å dele informasjon om hva vi driver med på hjemmebane, for å snakke om hvordan vi kan samarbeide på globalt nivå, og hvordan vi kan dra nytte av hverandre på nasjonalt nivå.


Vi har brukt kanskje et halvt døgn på å oppdatere de internasjonale retningslinjene, og cirka like mye tid på å spise finsk, vegansk mat. Forhåpentligvis vil retningslinjene forbli uendret en stund nå, men å spise Changemaker Finlands mat kan vi bli vant til!


Vi la nok ikke like mye innsats ned i «cultural evening» som de andre gruppene (her har den norske delegasjonen en del forbedringspotensiale), men kompenserte med store mengder fjoll og Freia-sjokolade. Ellers har vi smakt godteri fra alle de forskjellige landene, unntatt Island, som tok med godteri importert fra Tyskland.

Etter noen dager med gjengen som er ansvarlige for Changemakers internasjonale nettverk, er vi proppa fulle med pågangsmot og konkrete retningslinjer for hvordan vi skal arbeide videre i nettverket.

Mens vi avslutter med å legge en plan for kommende kommunikasjonskanaler, kan du sjekke ut Facebooksiden til Changemaker International.

Hilsen Ingrid og Mari!