Blogg

Åsne Hanto

Pakistanske energizers møter norsk LOL-faktor

01.12.2016

​Vi, Mina og Tuva, er i Islamabad for å lære hvordan ungdom driver politisk påvirkning i en helt annen kontekst enn den norske, og for å lære bort Changemakermetoden.

FOTO: En kampanje blir til

​Vi, Mina og Tuva, er i Islamabad for å lære hvordan ungdom driver politisk påvirkning i en helt annen kontekst enn den norske, og for å lære bort Changemakermetoden.

Over 200 ungdommer har søkt om å være med i gruppen av 35 ungdommer som i løpet av 4 dager skal utvikle sin egen kampanje for å sikre kvinner tilgang til det offentlige rom.

En kampanje blir til

Det er utrolig inspirerende å høre kvinner som har vært de første i sin landsby til å ta høyere utdanning og de første til å ta førerkort komme med sine løsninger på de utfordringene det pakistanske samfunnet står ovenfor. Like spennende er det å høre unge menn kritisere lærebøkene i barneskolen for å reprodusere stereotypiske kjønnsroller, og tv-seriene for å ødelegge mulighetene for deres søstre og mødre.

Når kun fantasien setter grenser

En snau uke er alt for lite til å forstå hva som egentlig foregår rundt oss, hvorfor vi ikke ser en eneste jente eller kvinne gå alene ute, eller når vi egentlig har lov å ta av oss på beina.

Mina og Tuvas Pakistan-tips:

  1. Husk å filme at du blir arrestert når du protesterer slik at du kan twittre filmen og slik gjøre det kjent at du er arrestert uten grunn.
  2. Husk å aldri kritisere høyesterett i sosiale medier.
  3. Det kan aldri bli for mange energizers. Hvis du trodde det var noe man vokste fra, så er svaret nei! Jo flere, og jo oftere, jo bedre.
  4. Og sist, men ikke minst, husk å alltid si ifra om at du har nøtteallergi.