Blogg

Åsne Hanto

Strikk votter med Changemakermønster!

01.12.2016

Det er høyysesong for garn og pinner og med denne oppskriften, som er laget av changemaker Thea Svensen, kan du strikke votter med Changemakerlogoen i mønsteret.

Ane Kollen Evenmo med strikketøy

Det er høyysesong for garn og pinner og med denne oppskriften, som er laget av changemaker Thea Svensen, kan du strikke votter med Changemakerlogoen i mønsteret.

Garn og pinner

100 g hvitt garn
50 g rødt garn
Littegran svart garn
Pinner: 2,5 og 3 mm, 5 stykk i hver størrelse
Stor nål

Oppskrift

Legg opp 40 masker på pinne 2,5. Strikk vrangbord, to rett, to vrang til den måler 8 cm. Her kan du være kreativ: Vil du ha striper? En farge? Annenhver? Bytt til pinne 3 og øk til 44 masker.

Strikk mønster etter diagrammet, men ikke det sorte på håndbaken (broderes på med maskesting i etterkant, ellers blir votten superklumpete og skrukkete). Ved svart markering på mønsteret, sett 11 masker på en tråd til tommel. Strikk videre og følg fellingen som diagrammet viser: I begynnelsen på første og tredje pinne, ta én maske løs av, strikk én maske rett og trekk den løse masken over. På andre og fjerde pinne: strikk to rett sammen. Når det er åtte masker igjen, trekk tråden gjennom og stram godt.

Strikkemønster Changemakervott
Vær obs på at det som er markert som sort i diagrammet bør broderes på med maskesting i etterkant, ellers blir votten superklumpete og skrukkete!

Ta maskene fra tråden til tommel opp på pinne nummer tre. Plukk opp 11 masker på over- og undersiden av tommelen og 1 maske i hver side: 24 tilsammen. Strikk mønster og fell etter diagrammet.

Etter du har strikket en venstrevott gjentar du bare prosessen, men følg mønsteret speilvendt.

Når du har strikket to votter kan du brodere på det svarte i logoen med maskesting. Også kan du sy bort endetråder når du først har nåla framme.

Strikkemønster for nedlasting