Derfor drar de på sommerleir

Anne Sofie Lid Bergvall – 15.6.2017

To unge changemakere forteller hvorfor de gleder seg til Changemakers sommerleir!

Snart sparker vi igang sommerens gøyeste eventyr, nemlig Changemakers sommerleir! 28. juni til 2. juli blir det stor ståhei når vi samles på Rønningen folkehøyskole utenfor Oslo. Her får du muligheten til å lære deg hvorfor verden er urettferdig og hvordan du kan forandre den. I tillegg blir det masse kule kurs og aktiviteter - i tillegg til feiring av Changemakers 25-årsjubileum! Her får du høre fra to som skal på sommerleir om hva det er de gleder seg mest til!

Les også: Sjekk ut det flotte programmet til sommerleir!

Navn: Synne Elise Voldum

Alder: 16 år

Kommer fra: Toten lokalgruppe

Hvorfor har du lyst til å dra på Changemakers sommerleir?

– Jeg vil være med på sommerleiren til Changemaker fordi det er et sted hvor folk fra hele Norge kan møtes og bli kjent med hverandre. Det virker kjempe morsomt, og etter å ha sett på programmet og hørt rykter om hvordan det er, så høres det også ut som et kjempekult opplegg!

Hva gleder du deg mest til?

– Det jeg gleder meg mest til på sommerSNU er å få møte alle de nye flotte menneskene som også deltar, de gøyale aktivitetene og ikke minst det å få lov til å være med på festmiddagen!

Hvorfor burde ungdommer engasjere seg i Changemaker?

– Det er viktig at ungdommer engasjerer seg i Changemaker fordi det er vi som er fremtiden. Vi er den neste generasjonen, og derfor er det vi som må gjøre en forskjell. Sammen er vi sterkest!

Navn: Gard N. Sture

Alder: 18 år

Kommer fra:

Hvorfor har du lyst til å dra på Changemakers sommerleir?

Changemakers sommerleir er et av sommerens absolutte høydepunkter. Jeg vil være med fordi det føles godt å være med på å forandre verden. Når man møter ungdom i alle aldre fra hele landet som jobber for det samme så blir jeg inspirert og stolt.

Hva gleder du deg mest til?

Det er vanskelig å velge én ting jeg gleder meg mest til på sommerSNU, men det er to ting jeg tenker på. Det ene jeg gleder meg veldig til er å lære. Hver gang jeg kommer hjem fra et Changemaker-arrangement så er jeg klokere på verdens urettferdigheter, men også mer klar over hva jeg kan bidra med. Det andre er det sosiale. Jeg koser meg alltid veldig med changemakere. Changemaker er kremen av norsk ungdom og å møte disse er alltid like bra.

Hvorfor burde ungdommer engasjere seg i Changemaker?

Changemaker er fantastisk. Jeg syns alle burde melde seg inn i Changemaker. I en verden som virker kaotisk, med miljøkatastrofer, Trump i USA, økende klasseskiller, i en verden hvor høyreekstreme miljøer blir større, i en verden hvor de rike blir rikere og de fattige fattigere så MÅ vi engasjere oss. Changemaker er motgiften til en urettferdig verden og vi kan gjøre en forskjell. Vi gjør en forskjell. Derfor burde ungdom engasjere seg i Changemaker.