Tusenvis av ungdom engasjert rundt klimarettferdighet

Åsne Hanto – 21.3.2018

ENGASJERER: Changemakers leder, Tuva Krogh Widskjold, besøker konfirmanter i Mo i Rana for å fortelle dem hvordan de kan være med å forandre verden.

De siste ukene har Changemakere over hele Norge gjort en fantastisk innsats i å mobilisere ungdom til innsats i Kirkens Nødhjelps årlige Fasteaksjon. Nå er det på tide å feire! Her er en oppsummering av perioden.

Hvert år arrangerer Kirkens Nødhjelp en innsamlingsaksjon for en mer rettferdig verden, Fasteaksjonen. Da reiser changemakere fra hele Norge rundt og holder foredrag for konfirmanter om aksjonen, hva den går til inntekt til og hva vi kan gjøre for å redde verden. Årets innsamlingsaksjon fokuserte på Kirkens Nødhjelp sitt arbeid med å gi rent vann til alle, og hvordan klimaendringene gjør det vanskeligere for folk å få tak i rent vann.

I januar møttes engasjerte Changemakere til inspirasjonssamling, hvor de fikk innføring i hvordan man holder Fasteaksjonsforedrag. I dette foredraget læres konfirmantene om hvordan de kan bidra til en bedre verden, både gjennom bøssebæring, men også politisk handling.

37 Changemakere har holdt nærmere 60 foredrag for rundt 4000 konfirmanter og foreldre. Kirkens Nødhjelp og Changemaker har sammen et opprop for at Norge må kutte sine klimautslipp, og oppropet har sålangt fått over 2500 under underskrifter.

Les mer: Se hvordan klimakrisen gjorde at Cape Town nesten gikk tom for vann.

I februar og mars har tusenvis av konfirmanter har fått høre foredrag om hvorfor det er viktig å engasjere seg for en mer rettferdig verden, og ikke minst hva man kan gjøre for å endre de grunnleggende årsakene til klimaendringer. Billie (15) har intervjuet klimaminister Ola Elvestuen, og han har lovet å ta med underskriftene fra kampanjen til Erna.

Ønsker du også å engasjere deg for å stanse klimaendringene? Bli medlem i Changemaker her, eller send CHANGEMAKER til 2426 for å melde deg inn.

TUSEN TAKK til alle som har reist land og strand, gått med bøsse, holdt foredrag og fortalt om klimakrisen! Klart vi kan forandre verden! Her kan du se noen bilder fra Fasteaksjonen: