Forandringspodden er tilbake med tre nye episoder!

Åsne Hanto – 23.7.2020

Kos deg med Changemaker-podkast i sommer! Forandringspodden er endelig tilbake med tre rykende ferske episoder.

Forandringspodden er Changemakers egen podkast, der vi gjør de store og vanskelige tingene litt mindre og lettere.

I tre nye kampanjerelaterte episoder tar vi for oss kampen for et mer ansvarlig næringsliv, med gjester fra Etikkinformasjonsutvalget, Amnesty International, Framtiden i Våre Hender og Latin-Amerikagruppene.

Hva skjer hvis ingen sjekker?

Hvorfor er det ingen som sjekker hva næringslivet foretar seg i utlandet? Er menneskerettighetene lagt i forbrukernes hender? Matilde Angeltveit og Thea Erfjord fra handelsutvalget gir deg essensen i Changemakers kampanje #hvisingensjekka - enkelt forklart!

Et historisk lovforslag

I fjor høst mottok regjeringen et forslag til en menneskerettighetslov for næringslivet. Hva sier egentlig dette lovforslaget? Hva vil en slik lov bety i praksis for forbrukere og bedrifter? Og hva er sannsynligheten for at den faktisk blir vedtatt? I denne episoden møter du lederen av utvalget som utarbeidet lovforslaget, jusprofessor Ola Mestad.

Menneskerettighetsbrudd i næringslivet

Vi møter to gjester med omfattende kunnskap og erfaring fra land hvor alvorlige menneskerettighetsbrudd er kjent å forekomme. Hva slags ansvar og makt har bedrifter som opererer i slike land? Hvordan brytes egentlig menneskerettighetene? Er norske selskaper involvert? Med Ida Thomassen fra Framtiden i Våre Hender og Kristin Nadarajah fra Latin-Amerikagruppene.