Høydepunkter fra Arendalsuka

Changemaker Norge – 23.8.2019

UNGDOMSPOLITIKERE: Changemakers leder, Embla Regine Mathisen sammen med ungdomspolitikerne. F.v: Andreas Unneland (SU), Tobias Drevland Lund (RU), Ina Libak (AUF), Embla, Teodor Bruu (GU), Christine Elise Hartvigsen (FpU), Lars Brandsås (UV), Martine Tønnesen (KrFU), Maren Grøthe (SUL).

Arendalsuka er Norges største politiske møteplass der alle som mener noe om noe som helst er tilstede. I Arendal fikk Changemaker snakket om politikken vår og møtt spennende mennesker. Her er fire høydepunkt fra Arendalsuka.

Under Arendalsuka er det over 1200 ulike arrangementer og masse masse mennesker. Changemaker har debattert hvordan lokale avgjørelser har globale konsekvenser, vi har pratet om tilgang på medisiner, ungdom og demokrati og norsk våpeneksport. Viktigst av alt har vi presentert kampanjen vår for alle ungdomspartiene! Dette er fire ting Changemaker gjorde under Arendalsuka:

Lekt med ungdomspartiene

Under Arendalsuka inviterte vi alle ungdomspartiene til en konkurranse for å introdusere dem for hovedtemakampanjen vår: Klimapassivitet.

De fikk to oppgaver: Kutt 53% av en planke, og finn likevekten mellom norges historiske utslipp (representert ved sølevann), og penger. Dette symboliserte to av våre krav i kampanjen:

1. Norge må kutte sine utslipp med minimum 53%.

2. Norge må bidra med 65 milliarder kroner årlig til klimafinansiering (altså å hjelpe andre land å kutte utslipp eller tilpasse seg klimaendringene)

Vært på Nyhetsmorgen

Embla var på Nyhetsmorgen på NRK og snakket om ungdom, frivilligheten og demokratiet sammen med Julia McGeorge (Amnesty International) og Rode M. Hegstad (LNU).

Her kan du høre innslaget.

Pratet om politikk

Embla diskuterte norsk våpeneksport sammen med Kirkens Nødhjelp. Norge selger våpen til autoritære regimer, og det er skikkelig dritt. Det er likevel vanskelig å holde politikerne ansvarlig når det er så lite tilgjengelig informasjon om hva som bestemmer hvilke land vi selger til.

Johanne diskuterte om unge kan redde demokratiet sammen med selveste Trine Skei Grande. Konklusjonen på samtalen var at det ikke er de unges ansvar å redde demokratiet. De som har beslutningsmakt må derimot begynne å ta ungdom på alvor og lytte til hva ungdom har å si.


Kost oss i solen

Vi har også kost oss masse i Sørlandssolen. I en hektisk uke er det godt å kunne ta litt pause å bare være sammen med gode venner, smile, le og spise en is.