Hva krever en ekspedisjon?

Redaksjonen – 17.11.2015

Tidenes yngste Antarktiskrysser, Teodor Glomnes Johansen, har tipsene klare foran Ekspedisjon Grønnpolen.

Torsdag 12. november var Café Amsterdam fylt med ekspedisjonsadrenalin, grønne drinker, og developing country.

Teodor Glomnes Johansen er 23 år, men har allerede krysset Antarktis, og blant annet gjennomført to ekspedisjoner mot Mt. Everest. Når det gjelder forberedelser og gjennomføring av ekspedisjoner, begynner han å vite svært godt hva man bør, og ikke bør gjøre.

Planlegg godt, og ikke utsett starten

Det første er å planlegge godt. Vit akkurat hva du skal ta med, og hvilken funksjon det har. Og få deg fett på kroppen.

Det andre er å ha god kommunikasjon med dine . Få alle med på laget, og vær sammen om målene. Og hvis det blir problemer underveis, så stå sammen.

Det tredje er å ikke vente. Jo lenger du venter før du begynner, desto hardere blir hver dag. Det sier seg selv; skal du nå et mål innen en viss tid, blir hver dag med latskap, én dag mer med slit.

au


Slik går det når man er uforsiktig. Teodor viser et par sammenklistrede lepper.

Få alle med på laget

Anna S. Kvam fra Grønn ungdom, Ina Libak fra AUF og Maria Moe fra KrFU, var bedt om å diskutere hvordan vi kan bruke lærdommer fra polfarerne i praktisk politikk. Ungdomspolitikerne var forbausende enige om likheten mellom det grønne skiftet vi skal gjennomføre, og idéen om en ekspedisjon.

– Det er utrolig beskrivende for prosjektet vi skal i gang med, sa Kvam, og påpekte at fett på kroppen har vi nok av, blant annet i et enormt oljefond.

– Vi må få alle med, kommenterte Libak i god AUF-ånd. – Det er mange som sitter på Vestlandet i disse dager og er redde for jobben sin. Det må vi ta på alvor.

ungpol

Bretton Woods runda av kvelden med developing country.

bwoods