Klimafest i Bergen

Redaksjonen – 30.6.2015

I helga arrangerte Changemaker en internasjonal klimafest i Bergen, for å vise hvor viktig det er at vi får en god avtale i Paris i desember. Ungdomsaktivister fra åtte land var med på konsert og ekspedisjon over Vidden.

Klimafest var en del av den nasjonale Klimapilegrim-mobiliseringen for klimarettferdighet, som igjen er en del av den internasjonale kampanjen Act Now for Climate Justice. (Har du ikke skrevet under på kampanjen? Gjør det nå!)

- Vi lager Klimafest fordi 2015 er et klimaår. Vi vil vise politikere at folk mobiliserer over hele verden og følger med på hva de gjør for å få i stand en rettferdig klimaavtale, fortalte Hanne Sofie Lindahl, leder i Changemaker.

klimafest konsert stjernestøv

Konsert

Klimafesten startet med konsert på Sommerkvarteret, med Bergensbandene Ekkolodd, Maylen Rusti, Stjernestøv og nesten-bergenseren Johannes Holtmon.

Mellom bandene var det appeller med aktivister fra Kenya, Tanzania, Norge og bystyrerepresentant Sondre Båtstrand fra MDG.

George Mugamangi fra Kenya Youth Climate Network fortalte om et ungdomsengasjement i Kenya som han også nå har sett i Norge. Det lover godt for framtiden, men bare hvis vi klarer å "være forandringen vi ønsker å se".

- Tiden er inne for å stå sammen med resten av verden for å bekjempe klimaendringene. Det er det vi har forpliktet oss til gjennom Act Now for Climate Justice-kampanjen, så finn fram telefonene og skriv under, oppfordret han.

Klimafest konsert George

Over Vidden

Dagen etter la vi ut på en symbolsk ferd over Vidden, fra Fløyen til Ulriken, sammen med representanter for ungdomsorganisasjoner som jobber med klima, fra blant annet Tanzania,og Kenya, Kambodsja og de nordiske landene.

Turen ga oss (minst) to lærdommer: For det første at det ikke er overvekt av Lars Monsener i Changemaker - hverken i Norge eller utlandet - men viktigst: at vi gjennomfører når vi setter oss mål, koste hva det koste vil.

Se flere bilder fra Klimafest her!