Koker jordkloden i dag

Redaksjonen – 28.8.2009

I dag kl 11.30 kokes jordkloden i Spikersuppa i forbindelse med at det er 100 dager igjen til klimatoppmøtet i København i desember. Spørsmålet om oljeboring i nord er et spørsmål om fremtiden til verdens fattige, som velgerne må ta stilling til.

Tre hekser med henholdsvis Ap, Høyre og Fremskrittspartiets partilogoer på brystet vil koke en svær jordklode i en diger heksegryte med bobler og røyk. Rundt om tikker klokkene som minner om at det bare er 100 dager igjen til verdens ledere møtes og må bli enige om en ny klimaavtale i København.

Sted: Spikersuppa i Oslo Tid: Fredag 28. august kl 11.30

Farlig klimapolitikk

– Å stemme på partier som er positive eller avventende til oljeboring i Lofoten og Vesterålen kan få katastrofale konsekvenser, sier leder i Changemaker Ida Thomassen

I morgen er det bare 100 dager igjen til klimatoppmøtet i København. Den vil bli svært avgjørende for jordas fremtid. For å unngå at den globale oppvarmingen løper løpsk, må de globale klimagassutslippene kuttes drastisk. Norge, som har eksportert olje i flere tiår, har et ekstra stort ansvar for å kutte klimagassutslipp. Åpning for oljeboring i Lofoten og Vesterålen vil være ødeleggende klimaet og Norges troverdighet i klimaforhandlingene.

Heksegryte i Spikersuppa

Arbeiderpariet har valgt å ikke ta standpunkt til oljeboring i Lofoten og Vesterålen før 2010. Høyre og Fremskrittspartiet er positive til å åpne opp for oljeboring i det svært sårbare området. Changemaker mener at klima er den viktigste valgsaken og arrangerte derfor aksjon i Spikersuppa.

– Spørsmålet om oljeboring i Lofoten og Vesterålen handler først og fremst om fremtiden til verdens fattige, ikke om oljesøl og fisk, sier leder i Changemaker Ida Thomassen.

– Årets stortingsvalg er nødt til å bli et valg om verdens klima, for fremtiden avgjøres i København i desember. Å stemme på partier som er positive eller avventende til oljeboring i Lofoten og Vesterålen kan få katastrofale konsekvenser.

Vil du være med på aksjon? Møt opp kl 11.15!