Bli bedre kjent med vår nye organisasjons- og økonomirådgiver

Åsne Hanto – 16.3.2020

KLAR FOR NY ROLLE: Johanne Moen Jensen har gått fra rollen som nestleder til organisasjons- og økonomirådgiver i Changemaker.

Hun elsker dårlige dad jokes, sverger til elefant-kosedyr og kan aldri få nok Changemaker i hverdagen. Møt vår nye organisasjons- og økonomirådgiver, Johanne Moen Jensen.

Først og fremst - gratulerer med ny jobb!

– Tusen takk! Det føles veldig bra. Å jobbe med Changemaker er det kuleste i verden!

Mange Changemakere kjenner deg naturlig nok ganske godt fra før, men fortell oss uansett litt om deg selv.

– Å nei, dette er så vanskelig. Kan ikke noen andre fortelle meg hvem jeg er?

Hvor skal man starte, liksom?

– Jeg kan svare sånn kjedelig at jeg kommer fra Kristiansand og har en bachelor i økonomi og administrasjon. Eller så kan jeg svare at jeg er en veldig engasjert, sosial og rar person som elsker dårlige dad jokes.

Dad jokes, det liker vi! Skjønner at dette er noe vi kommer til å få glede av på kontoret.

– Det håper jeg!

Du gikk jo rett fra å være nestleder til å bli ansatt. Kan det aldri bli for mye Changemaker?

– Nei!

Klar tale der altså.

– Ja, også er det veldig gøy å nå få jobbe med organisasjonen på en helt annen måte, med masse nye utfordringer og kule arbeidsoppgaver. Samtidig som jeg er veldig glad for at jeg fortsatt får jobbe masse med våre fantastiske frivillige.

Du nevnte at du kommer fra Kristiansand. Er du en typisk sørlending?

– Tja, jeg er veldig glad i hav, båt, fin natur og den biten, men jeg er nok også ganske "oslofisert". I Kristiansand blir jeg kalt veldig direkte, mens jeg i Oslo oppfattes som kompromissøkende, noe som er litt morsomt. Jeg er kanskje en slags hybrid.

Best of both worlds! Har du en funfact om deg selv du vil dele?

– Jeg er dårlig på høyre og venstre. Jeg hadde litt angst for det på oppkjøringa, men det gikk heldigvis bra. Jeg kan også fortelle at jeg har en halvannen meter lang elefant-kosebamse i senga. Den heter "Effi" og har vært med meg siden 4. klasse.

Utenom elefanten, nevn én ting du ikke klarer deg uten?

– Folk! Jeg kan godt sitte hjemme alene og pusle puslespill, men ikke så lenge om gangen. Påfyll av andre mennesker er helt avgjørende for livskvaliteten.

– Det byr kanskje på noen utfordringer i disse korona-tider?

– Livskvaliteten halter litt ja. Men det hjelper at vi lever i den digitale tidsalder. Jeg har nok brukt mer tid på Skype de siste to dagene enn noen gang tidligere. Også er jeg veldig glad for at skogen ikke er stengt.

Sist, men ikke minst: Har du en en hjertesak?

– Ja, at Changemaker skal være et trygt og inkluderende sted hvor folk føler tilhørighet, opplever mestring og har det bra.

En flott hjertesak! Masse lykke til med alle dine nye oppgaver i Changemaker.