Naja Amanda Lynge Møretrø innstilt som ny leder av Changemaker

Åsne Hanto – 17.3.2021

Nominasjonskomiteens har lagt frem sin samstemte innstilling på ny ledergruppe. Naja Amanda Lynge Møretrø (24) er innstilt som ny leder, med Matilde Angeltveit som 1. nestleder og Marte Hansen Haugan som 2. nestleder. Innstilingen på øvrige styremedlemmer kommer nærmere Årssamlingen.

Under Årssamlingen skal Changemaker velge sin nye ledergruppe. Nominasjonskomiteen la tirsdag 16.03 frem sitt forslag til ny ledelse for organisasjonen i det kommende året. Valget skjer under Årssamlingen 16.-18. april. Changemakers nye ledergruppe tilrer 1. juli. Les hele innstillingen fra nominasjonskomiteen nederst i saken.

Ny leder: Naja Amanda Lynge Møretrø

Naja snakker under klimatoppmøtet i Madrid i 2019Naja intervjues under skolestrei for klima i 2019

Naja Amanda Lynge Møretrø er 24 år og er leder for klima-og miljøutvalgetog tidligere nestleder i Changemaker. Naja ble aktiv i Changemaker i 2018 og har siden da vært utvalgsmedlem, sittet i SNU-crew, og sittet i sentralstyret. Varm, klok og inkluderende er tre ord som brukes om Naja. Hun beskrives som politisk sterk, og en person som tør å stå i stormen når det blåses som verst. Naja har gjort en svært god profil når hun har representert Changemaker i media og debatter.

1. Nestleder: Matilde Angeltveit


Matilde Angeltveit er 21 år og er i år 2. Nestleder. Hun ble med i Changemaker etter å ha deltatt på utvekslingsprogrammet Communication for Change. I Changemaker har Matilde sittet i fredsutvalget og handelsutvalget.

Utenfor Changemaker har Matilde gjennom nesten syv år som aktivist erfaring både som lokallagsleder, fylkesleder, fra studentorganisasjoner, internasjonale nettverk og klimaforhandlingene. Organisasjonen trekker frem hennes egen evne til å inkludere nye medlemmer og skape aktivitet som en stor styrke.

"Det er utrolig stas å bli innstilt til et nytt år som nestleder -denne gangen på heltid! Om jeg blir valgt håper jeg å kunne fortsette med å jobbe for at Changemaker skal bli flere, større og mer synlige. Jeg har også et håp om å kunne være nestleder ikke bare i korona-tid, men kanskje også i et mer normalt år hvor vi kan møtes, aksjonere og klemme<3" - Matilde Angeltveit

2. Nestleder: Marte Hansen Haugan


Marte Hansen Haugan er 20 år, og har sittet i sentralstyret siden juli 2019. Marte har vært aktiv i Changemaker sider 2017, og har siden den tid vært lokallagsleder, utvalgsmedlem og sentralstyremedlem.

Som lokalgruppeleder var hun med å arrangere høstSNU og mobilisere en klimastreik i Kristiansund, og i SST har hun jobbet med hovedtemakampanje og Verdens Beste Nyheter som kampanjedagsleder.

"Jeg er skikkelig takknemlig for å bli innstilt til nestleder, og gleder meg masse til å gjøre den jobben godt dersom jeg blir valgt. Jeg vil være med på å engasjere enda flere ungdom som vil bli med i kampen for en mer rettferdig verden, og gleder meg til å kunne gjøre det ved å både diskutere politikk, aksjonere og utfordre politikere (og synge på leir)!" - Marte Hansen Haugan

Les hele innstillingen fra Nominasjonskomiteen her

Valget skjer på Årssamlingen 2021!

Alle medlemmer i Changemaker har stemmerett på Årssamlingen. Har du lyst til å være med å bestemme hvem som skal lede organisasjonen i tiden fremover og hva vi skal mene? Meld deg på årssamlingen innen fristen 26. mars.