Naja deltar på FNs klimakonferanse i Glasgow

Simen Bondevik –1.11.2021

Fra 31. oktober til 12. november avholdes COP26, FNs 26. klimakonferanse, i Glasgow. På klimakonferansen møtes verdens ledere for å diskutere klimakrisen. Toppmøtet blir omtalt som det «viktigste siden Parisavtalen» i 2015, og er en videreføring av denne. Naja Amanda Lynge Møretrø, leder i Changemaker, er i Glasgow for å delta på klimakonferansen.

FNs generalsekretær har allerede meldt kode rød, og hvis vi skal nå klimamålene innen 2030 om å kutte halvparten av verdens klimagassutslipp, så trengs det mye mer fra alle verdens land, og særlig de rike.

–Naja Amanda Lynge Møretrø

Alle sier at denne klimakonferansen er det viktigste siden Parisavtalen i 2015. Nå er hele verden spente på om dette stemmer, og om verdenslederne kommer med ambisjoner og løfter som gjør at vi faktisk kan nå målene vi har satt oss.

–Naja Amanda Lynge Møretrø

Changemaker er Norges største ungdomsorganisasjon som kun jobber med utviklingspolitikk. Klimaendringene er et stort urettferdighetsproblem: Selv om rike land har størstedelen av ansvaret for klimagassutslippene, er det verdens fattige som opplever konsekvensene sterkest.

Changemaker er med på klimaforhandlingene fordi klimaendringene rammer de fattigste hardest. Rike land har ansvar for klimagassutslipp som allerede gir store konsekvenser i det globale sør. Det trenger rike land å høre på nytt og på nytt.

–Naja Amanda Lynge Møretrø

Jeg har troa på at vi kan klare å redde kloden. Politikerne har en hel generasjon av unge klimaengasjerte i ryggen. Men de har ikke lang tid. Drastiske tiltak må skje nå!

–Naja Amanda Lynge Møretrø

For ytterligere informasjon eller ønske om intervju kontakt:

Simen Bondevik, politisk kommunikasjonsrådgiver, 98685770 eller simen@changemaker.no
Naja Amanda Lynge Møretrø, leder i Changemaker, 46977611 eller naja@changemaker.no