Ny ledergruppe i Changemaker

Anne Sofie Lid Bergvall – 17.4.2016

Tuva Krogh Widskjold ble søndag valg til ny leder i Changemaker. Sammen med nestledere Ane Kollen Evenmo og Mina Hennum Mohseni, skal hun lede organisasjonen det neste året.

De tre ble valgt inn i sentralstyret på Changemakers årssamling, som ble arrangert i Oslo, helgen 15.-17. april. Den nye ledergruppen tar over roret fra Hanne Sofie Lindahl (leder), Ingrid Holmedahl og Diego Vaula Foss, på Changemakers sommerleir i juni.


Tuva er 25 år, og er en av de som har lengst fartstid i organisasjonen av alle. Hun var tydelig rørt over å nå skulle ta over helt på toppen.

Jeg er bare utrolig takknemlig for den tilliten organisasjonen har vist meg, og over å ha fått med Mina og Ane på laget, og jeg gleder meg enormt til året som kommer.

Changemakeråret 2014-15 var hun nestleder, og det siste året har hun ledet politisk utvalg for gjeld og kapitalflukt.

Lokalgruppene i sentrum

Jenta som startet i lokalgruppe på Ås, er kjent som ei som alltid har hatt grassrotdemokratiet i sentrum. I sitt kandidatur vektla hun ikke overraskende det sosiale miljøet i organisasjonen og en skikkelig satsing på lokalgruppene.

Det er sykt inspirerende å lede en organisasjon hvor lokalgrupper og enkeltmedlemmer endrer verden hver dag, og viser at ungdom kan politikk og bryr seg.

– Jeg vil at Changemaker skal fortsette å være Norges beste ungdomsorganisasjon, som er åpen for alle, og hvor alle føler at de blir ivaretatt.

Dyktig ledertrio

Sammen med Ane og Mina har ledergruppa erfaring fra de fleste delene av organisasjonen.

Ane Kollen Evenmo er 21 år, og har sittet i sentralstyret de to siste årene, og har erfaring fra blant annet Operasjon Dagsverk, AUF og Elevorganisasjonen. Hun er kjent i organisasjonen som en frisk stemme som ikke holder tilbake sine meninger.

Mina Hennum Mohseni er 24 år og har vært med i organisasjonen siden hun var med på CFC-programmet i 2011. Det siste året har hun vært leder for politisk utvalg for global helse, som også har utviklet Changemakers nye patentkampanje, som lanseres til sommeren.

Kontakt

Tuva kan kontaktes på tlf. 48056660 eller tuvakw@gmail.com

For generelle henvendelser, se kontakt.