Overleverte gode forhandlingskort

Redaksjonen – 2.10.2009
Changemaker utenfor regjeringskvartalet.  Strengere våpenkontroll må inn i regjeringserklæringen. Audun Lysbakken har fått et ess i ermet av Changemaker.

Changemaker utenfor regjeringskvartalet. Strengere våpenkontroll må inn i regjeringserklæringen. Audun Lysbakken har fått et ess i ermet av Changemaker.

Changemaker overleverte i dag to gode forhandlingskort til Audun Lysbakken (SV) og Trygve Magnus Vedum (Sp) utenfor Statsministerens kontor hvor regjeringsforhandlingene foregår.

- Vi ønsker å gi SV og Senterpartiet hvert sitt ess i ermet som de kan bruke i forhandlingene med Arbeiderpartiet om en ny politisk plattform, sa leder i Changemaker Ida Thomassen til de to nestlederne for SV og Senterpartiet. På de store forhandlingskortene var det trykket krav om henholdsvis strengere kontroll over norsk våpeneksport og nasjonale tiltak for kutt i CO2.

- Den rødgrønne regjeringen har inntatt en aktiv rolle i det internasjonale arbeidet både på våpen og klima, men tar ikke tilstrekkelig ansvar nasjonalt på disse områdene. Vi ber regjeringen fortsette å tenke globalt men i tillegg handle nasjonalt, sa Thomassen.

Arbeiderpartiet ville ikke stille

Arbeiderpartiet ønsket ikke å stille, og ble derfor representert i papp. AP vil ikke hørre. Foto: Jostein H. Eriksen


Arbeiderpartiet ønsket ikke å stille, og ble derfor representert i papp. AP vil ikke hørre. Foto: Jostein H. Eriksen

Dette er politikk som SV og Senterpartiet har god politikk på, men hvor Arbeiderpartiet utgjør en stor bremsekloss. Arbeiderpartiet skulle mottatt jokeren i kortstokken, med oppfordringen om å la være å bruke jokeren til å spille skittent spill med SV og Sp i disse sakene. SV og Sp sitter tross alt med to veldig gode kort på hånden.- Dessverre ønsket Arbeiderpartiet heller ikke denne gangen å stille opp, og Changemaker har derfor tatt med en fullstørrelses pappfigur av Jens Stoltenberg, sa Thomassen.

Kjemper det de kan

Trygve Magnus Vedum mottar forhandlingskort for nasjonale tiltak for kutt i CO2. Foto: Jostein H. Eriksen


Trygve Magnus Vedum mottar forhandlingskort for nasjonale tiltak for kutt i CO2. Foto: Jostein H. Eriksen

Både Lysbakken (SV) og Vedum (Sp) tok i mot utfordringen med klare svar om at de kjemper det de kan for disse sakene. Deretter tok de med seg forhandlingskortene opp i etasjene på Statsministerens kontor hvor forhandlingene foregår.- Det er viktig, som også Lysbakken påpekte, at Changemaker gir klare innspill til regjeringspartiene. Så får vi se hva som blir resultatet når det er ferdig. Vi gir oss ikke, sier Thomassen.