SNU på hjul - Changemaker bringer sommerleiren til deg

Åsne Hanto – 18.6.2020

SOMMERSTEMNING: Embla Regine Mathisen, Matilde Angeltveit og Lars Bockman er klare for å spre sommerstemning i ekte Changemaker-stil med SNU på hjul.

Da sommerleiren måtte avlyses, så Changemaker muligheten til å lansere et splitter nytt konsept. I år tar ledergruppa med seg sommerleiren til deg!

Som så mange andre organisasjoner, så Changemaker seg nødt til å avlyse årets planlagte sommerleir, også kjent som SommerSNU, av hensyn til smittevern.

Etter at avlysningen var et faktum, tok det imidlertid ikke lang tid før et splitter nytt konsept var født.

– I stedet for å henge med hodet, bestemte vi oss for å være løsningsorienterte og tenke kreativt. Det resulterte i at vi nå, for aller første gang, skal arrangere SommerSNU på hjul, sier leder i Changemaker, Embla Regine Mathisen.

Det betyr at Changemaker i år tar med sommerleiren ut til folket. Fra 22. til 26. juni legger ledergruppa, bestående av Mathisen og nestlederne Lars Andreas Bockman og Matilde Angeltveit, ut på en skikkelig roadtrip med for å spre sommerstemning i ekte Changemaker-stil.


– Det er viktig å fortsette jobben med å forandre verden selv om vi ikke kan samles alle sammen på ett sted. Derfor tar vi år med oss sommerleiren til deg! Vi gleder oss utrolig mye til å treffe så mange som mulig av våre fantastiske medlemmer langs reiseruta, sier Mathisen.

Det blir et tettpakket program med besøk hos flere av Changemakers lokalgrupper og en haug med aktiviteter for nye og gamle medlemmer.

Første etappe går til Bergen. Deretter går turen til Stavanger, Kristiansand, Tønsberg og Sarpsborg, før rundturen avsluttes i Oslo. En rekke av arrangementene under SNU på hjul vil livestreames direkte på Facebook, slik at du kan delta fra hvor enn du måtte befinne deg.

Følg også med i våre kanaler for hyppige oppdateringer fra ledergruppa på veien.

Program - SNU på hjul

Klikk på lenke for å gå til Facebook-arrangement.

Mandag 22. juni:

Kl. 19.00:LiveQuiz: Bli med oss på quiz i Bergen eller via stream og vinne kule premier.

Tirsdag 23. juni:

Kl. 16.00:Lokal handling for global forandring: Lær hvordan du kan gjøre verden bedre fra din egen hjemby med Changemaker og lokalpolitikerne Erik Faret Sakariassen (SV) og Kjartan Alexander Lunde (V). Møt opp i Bjergstedparken i Stavanger eller følg arrangementet via stream.

Torsdag 25. juni:

Kl. 17.00:Norge i verden med Dag Inge Ulstein: Vi møter utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) til en spennende prat om konsekvensene av korona globalt og hva Norge gjør i kampen mot fattigdom. Møt opp på Kafé Sarpen i Sarpsborg eller følg arrangementet via stream.

Kl. 19.00:Nasjonal plakataksjon: Changemaker har endelig gleden av å kunne invitere til nasjonal platakaksjon for vår kampanje #hvisingensjekka. Bli med oss å spre synlighet for kampanjen over hele landet!

Fredag 26. juni:

Kl. 15.00: Hvorfor være aktivist?: Vi drar på besøk til æresmedlem Fredrik Glad-Gjernes, for en prat om hva som gjorde at Changemaker egentlig ble startet, om sykkelturen til Cape Town som startet det hele og viktigheten av å være aktivist. Streames live.

Kl. 19.00:Konsert med Klossmajor: Vi avslutter årets rullende sommerleir med en skikkelig godbit. Vi inviterer nemlig alle Changemakere til en gratis konsert med KLOSSMAJOR på Kulturhuset i Oslo. Konserten streames også live på Facebook.