Unge Changemakere møtte utviklingsministeren - se video

Åsne Hanto – 3.7.2020

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein svarte på spørsmål fra unge aktivister i Sarpsborg under Changemakers SNU på hjul.

Hva gjør Norge i kampen mot fattigdom? Hvordan rammer korona-pandemien og klimakrisen mennesker i utviklingsland? Hvordan kan barn og ungdom påvirke regjeringen til å ta mer bærekraftige valg?​ Det var noen av spørsmålene som ble besvart da Changemaker møtte utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) i Sarpsborg.

Se video av sommerpraten nederst på denne siden.

Forrige uke gikk Changemakers sommerleir på hjul av stabelen. I løpet av fem solfylte dager ble det avholdt en rekke spennende arrangementer og hyggelige sommeraktiviteter i seks forskjellige byer.

Torsdag 25. juni var den rullende sommerleiren på plass i Sarpsborg. Der møtte Changemaker-leder Embla Regine Mathisen og medlemmer fra lokallaget i Sarpsborg utviklingsminister Dag Inge Ulstein til en spennende sommerprat. Fattigdomsbekjempelse, klimaendringer, ungdomspåvirkning og korona-krisen var blant temaene.

Ulstein understreket blant annet viktigheten av internasjonal solidaritet i bekjempelse av korona-pandemien.

– Vi snakker mye om en vaksine, og hvor viktig det er å få den på plass. Det handler om at vi ikke bare sikrer vaksine og trygghet for oss selv, men sørger for at alle sårbare mennesker og kritisk helsepersonell får tilgang til den med en gang. Hvis ikke risikerer vi å slite med pandemien i mange år framover. Det er nettopp derfor dette med internasjonal solidaritet er så viktig.

Ulstein fikk også flere gode spørsmål fra salen. Paktaw (16) og Eira (15) fra Changemakers lokallag i Sarpsborg lurte blant annet på hva utviklingsministeren gjør for likestilling i prosjektene han gir bistand til, og hva han selv gjør for å sette seg inn i situasjonen til undertrykte grupper og minoriteter.

Se hele arrangementet fra Sarpsborg her: