Utlysning: Redaktør til Changemakermagasinet

Åsne Hanto – 1.11.2021

Har du lyst til å være med på å utvikle verdens beste magasin både på trykk og digitalt? Changemaker søker en engasjert og arbeidsvillig frivillig til jobben som redaktør for Changemakermagasinet fra januar 2022.

Changemaker er en av Norges største ungdomsorganisasjoner som jobber med utviklingspolitikk og er ungdomsorganisasjon til Kirkens Nødhjelp. Vi har rundt 1000 medlemmer fordelt over hele landet. Som en del av vårt informasjonsarbeid gir vi ut to magasiner hvert kalenderår, som går ut til alle våre medlemmer samt samarbeidspartnere.

Hvordan organiseres oppgavene?

Som redaktør for Changemakermagasinet har du hovedansvaret for å planlegge og gjennomføre produksjon av magasinet og publisering av artikler på nettsiden. Du vil ha ansvaret for å opprettholde og lede en redaksjon, koordinere ansvarsoppgaver, følge opp bidragsytere, skape og vurdere innhold (herunder samarbeide med Changemakers kommunikasjonsrådgivere, sentralstyre og politiske utvalg). I etterkant av utgivelser vil du ha ansvar for evaluering med sentralstyret før neste magasinrunde. Selv om rollen som redaktør i stor grad handler om å delegere og koordinere frivillige ressurser, vil det være en fordel om du liker å skrive.

Redaktørstillingen er en oppgave som passer fint å kombinere med studier, deltidsjobb eller frilanstilværelse. Arbeidsmengden er størst ukene før deadline, som gjerne er tre uker før publisering, men du forventes å gjøre en jevn innsats med møter og planlegging i god tid før deadline. Som redaktør for Changemakermagasinet får du verdifull erfaring i redaksjonell ledelse, utviklingsjournalistikk og organisasjonsarbeid. Du vil få en attest som dokumenterer arbeidet du har gjort.

Å være redaktør for Changemakermagasinet er en fantastisk mulighet til å jobbe med å spre engasjement, kunnskap om urettferdighet og tilby handlingsalternativer. Du får jobbe med flotte og engasjerende mennesker, og det er både lærerikt og gøy å lage magasiner for Changemaker.

På grunn av behov for tett samarbeid med sentralstyret, utvalg og kontoret er det en forutsetning at du bor nært Oslo. I utgangspunktet ønsker vi å skrive kontrakt for våren 2022, som vil si en utgave, men med mulighet for forlengelse. Utgaven honoreres med kr 5 000,-. Journalistisk erfaring vil gi deg et fortrinn i søknadsprosessen. Det er også en fordel om du har tidligere erfaring fra Changemaker eller tilsvarende organisasjon.

  Hvordan søke?

  Fristen for å søke er 5. desember 2021.

  Har du spørsmål om stillingen? Kontakt Åsne Alstad Hanto på asne@changemaker.no

  For å søke, send en kortfattet søknad (ca 1 side) til Åsne Alstad Hanto på e-post til asne@changemaker.no hvor du skriver om:

  • Din motivasjon for å søke
  • Tidligere erfaring som du mener er relevant
  • Hvorfor du burde få jobben